«Gjenoppliv Smaken: Hvordan Utvanne Klippfisk»

Utvanning av klippfisk

Innledning:
Klippfisk, også kjent som bacalao/bacalhau, er en viktig ingrediens i de kulinariske tradisjoner i Portugal, Brasil og Karibia. Men før vi kan bruke klippfisk må den gjennomgå en prosess med utvanning og avsalting. I denne bloggposten vil vi gi den en steg for steg guide som vil hjelpe deg med å få det perfekte saltnivået slik a du kan servere en kulinarisk opplevelse uten like.

  1. Forstå Viktigheten av Utvanning:
    Årsaken til at vi vanner ut klippfisk for å fjerne overskuddssalt og gjenopprette den naturlige konsistensen og smaken. Her er det viktig å velge en stor nok kjele/bolle og man bør helst lagre bollen i kjøleskapet eller i en svært kald bod med tilnærmet kjøleskap temperatur(sistnevnte er helst en vinter aktivitiet)

Forberedelser før Klippfisken vannes ut:
Forberede klippfisken ved å skylle av eventuelt overflate salt. Jo mindre salt det er i fisken under utvanning, jo raskere er prosessen.
Ønsker man raskere utvanning kan man gi stykkene noen dype kutt der den er tykkest.

  1. Tradisjonell metode for utvanning:
    Den tradisjonelle metoden for utvanning av klippfisk er med kald vann og man regner 24 timer per centimeter tykkelse. Bytt vann hver tolvte time.

Testing for Avsalting:

Test og smak:
Vi anbefaler at man smaker på klippfisken når den nærmer seg ferdig utvannet. Her er det jo litt smak og behag mtp saltnivå. Slice av en liten bit og trekk den i noen minutter, eller tennene i ett «midten» av ett stykke og smak med tunga. Husk at buklapper o.l vil som regel kunne ha en lavere saltgrad enn midten på de største stykkene. Etter noen ganger vil man vite hvor mye man må justere utvanningen basert på personlige smakspreferanser.

Lagring av utvannet klippfisk:
Når klippfisken er ferdig utvannet vil den forringe mye raskere. Lag gjerne en klippfiskrett samme dag som utvanningen er ferdig. Resten kan du fint fryse ned og da har du alltid ferdig utvannet klippfisk klar til bruk.

Konklusjon:
Ved å følge disse retningslinjene er du nesten garantert å få en god utvannet klippfisk. Lykke til med din neste bacalao eller klippfiskfest!

1 hendelser på “«Gjenoppliv Smaken: Hvordan Utvanne Klippfisk»”

  1. Tilbakeping: Den Ultimate Guiden til Utvanning av Klippfisk - Klippfiskland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0
    0
    Din handlevogn
    Din handlevogn er tomTilbake til butikken