Klippfiskens Historie

Opprinnelse:
Klippfisk har lange tradisjoner i Norge, men dets opphav stammer nok trolig fra Spanske kolonister som trengte en god måte for konservering av torskefangst ved New Foundland. Her la de nok nysløyd og saltet torsk utover klippene og lot sol og varme gjøre resten av jobben. Klippfisk ble til, og Norge ble etterhvert et naturlig sentrum for klippfiskproduksjon.

a

Starten på et norsk eventyr:

I starten var det Nederlandske og Skotske kjøpmenn som satset på produksjon av klippfisk i Kristiansund. Kristiansund lå strategisk til med tanke på tilgang på råstoff og man slapp delvis unna konkurransen fra etablerte kjøpmenn i handelsentrum som Trondheim og Bergen.

Klippfiskproduksjonen vokste i rekordfart sammen med høy etterspørsel fra Spania, Portugal og etterhvert Brasil. Helt frem til midten av 1940 forble Kristiansund klippfiskhovedstaden, men denne rollen ble etterhvert overtatt av Ålesund. På 1950 tallet ble klippfiskproduksjon modernisert med nye og mer effektive metoder for tørking. Sunnmøringene tok hintet, og i Ålesund og på Sula finner vi i dag flere av Norges største produsenter og eksportører av klippfisk.

Klippfisk i dag.

Majoriteten av den beste klippfisken går til det Portugal og Brasil. I disse landene er ikke klippfisk bare klippfisk. Her kan man velge og vrake mellom ulike graderinger og «Bacalao» er et lite fag i seg selv. Vi ønsker at du skal kan kunne ha samme smaksopplevelse som de har i Portugal og Brasil. Derfor skal vi hos Klippfiskland gi deg råvarene og ressursene du trenger for å kunne skape en minneverdig festaften.

1 hendelser på “Klippfiskens Historie”

  1. Tilbakeping: Den Ultimate Guiden til Utvanning av Klippfisk - Klippfiskland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0
    0
    Din handlevogn
    Din handlevogn er tomTilbake til butikken